شهر حریره کیش
شهر باستانی حریره کیش
شهر باستانی حریره کیش نماد هویت تاریخی جزیره کیش و میهن متمدن ایران است. در میان گردشگران تور کیش کمتر مسافری پیدا می شود که بازدید از شهر تاریخی حریره را از دست بدهد.
بازدید از شهر حریره در واقع سفری به روزگار ساسانیان است. حریره در واقع شهری تجاری و پر رونق در دوره ساسانیان بوده که در دوره های اسلامی نیز شکوه و طراوت خود را حفظ کرده و تا قرن 10 هجری قمری از جزایر مهم خلیج فارس محسوب میشده است. اما با گذر زمان، از این شهر حال تنها خرابه هایی بیشتر نمانده است.
برای بازدید از شهر تاریخی حریره به شمال جزیره کیش بروید تا شاهد معماری ایران باستان باشید.
شهر حریره
شهر حریره در ساحل صخره ای که 10 متر بلند تر از سطح دریاست ساخته شده بود و یکی از شهر های تاریخی کیش به حساب می آید. ارتفاع زمین این ناحیه، حاشیه ی جزیره در ساحل، وجود سه خلیج و یک دماغه سبب ایجاد یک بندرگاه طبیعی شده است. از دیگر محبوبیت های سرزمین شهر حریره آب آرام دریا در این نواحی در مقایسه با سایر کرانه ها و سواحل کیش بوده است.بخش های دیدنی شهر حریره
خانه اعیانی شهر حریره - در طول سفر به کیش و بازدید از شهر باستانی حریره، با دیدن این خانه های اعیانی به یاد خانه های قدیمی اعیانی شهرهای مرکزی ایران مانند کاشان، یزد و اصفهان می افتید که به شکل وسیع با مکان های مختلف ساخته شده است. علاوه بر این کاشی های ستاره ای شکل که در این خانه ها نیز دیده می شود که نمونه این کاشی ها در دوره ی ایلخانی در بنا های باشکوه سلطانیه و تخت سلیمان استفاده شده و نشان از تملک صاحب خانه دارد.
بخش کارگاهی و صنعتی شهر حریره - این سازه که دقیقا در نزدیکی دریا ساخته شده کارکرد واقعی آن مشخص نیست که توسط کانال هایی افقی و زیر زمینی و چاه های متعدد موجود در آن مجموعه ی نادر و جالبی را به نمایش می گذارد که البته هنوز کارکرد نامشخصی دارند اما میتوان حدس زد که با فعالیت های صیادی مانند صید مرجان و مروارید و ماهی ارتباط مشخصی دارد.
حمام شهر حریره - در قسمت جنوبی شهر حریره شاهد حمام شهر حریره خواهید بود. دو حمام که در 2 دوره متفاوت از هم ساخته شده اند. یکی در دوره ایلخانی و دیگری در دوره تیموری. با توجه به اینکه این حمام با یک دیوار بیرونی سراسری تا خانه های اعیانی امتداد یافته و با توجه به ظرفیت محدود این حمام که بر فراز تپه ای واقع شده است این حمام یک حمام خصوصی به حساب می آید.
چاه و پلکان های شهر حریره - در کنار این شهر تاریخی و در نزدیکی دریا تعدادی چاه و پلکان که به دریا ختم میشود وجود دارد قطر دهانه های این چاه دو متر است که طول آن تا دریا ادامه دارد. کارکرد این چاه و پلکان ها هنوز مشخص نیست ولی با توجه به توده های صدف و گوش ماهی های شکار شده ی موجود در دهانه ی خلیج باید ارتباطی با فعالیت های دریایی مانند صید داشته باشد.
اتاق های شهر حریره - در قسمت صنعتی این شهر تاریخی اتاق هایی است با کف شیاردار که بسیار جالب و عجیب و البته کارکرد آن نامشخص است. نوع سازه به گونه ای است که از جهت شمال به جنوب شیب دار است و کف اتاق ها به صورت بالشتک با ملات هایی مانند آهک، نوعی ساروج و سنگ های مرجانی پوشیده شده است. به عقیده ی رمی بوشارلو باستان شناس فرانسوی هدف از ساخت این اتاق های شیاردار به دست آمدن شیره ی خرما میباشد. اهالی بومی نیز اظهار کرده اند که در بیشتر خانه های قدیمی بزرگ این اتاق ها انباری برای نگهداری خرما بوده است و با انباشته و فشرده شدن این خرما ها بر روی هم شیره ی حاصل از آن به وسیله ی کانالهای کوچکی به سمت خمره های تعبیه شده که به زیر این کانال ها هدایت شده و در آنجا جمع می شدند.
نظرات کاربران